Hallituksen jäsenet

Topias Kokkinen, Puheenjohtaja

Moi!

Olen kotoisin Helsingistä ja valmistuin Ressun lukiosta vuonna 2015. Opiskelen nyt kolmatta vuotta kandia London School of Economics -yliopistossa. Pääaineenani on rahoitus ja laskentatoimi. Hain Britteihin opiskelemaan, koska uskoin, että LSE:n vaativa ja kansainvälinen koulutus tarjoaisi minulle hyvät lähtökohdat tulevaisuuden haasteisiin. Opiskelu Lontoossa on ylittänyt odotukseni. Akateemisten haasteiden lisäksi se on tarjonnut minulle mahdollisuuden toimia aktiivisesti lukuisissa järjestöissä ISO ry:stä Ultimate Frisbee joukkueeseen. Samalla Lontoo on toiminut myös näköalapaikkana rahoituksen, laskentatoimen ja yritysmaailman mielenkiintoisimpiin trendeihin.

Suosittelen ehdottomasti Iso-Britanniaa opiskelupaikkana kaikille sitä harkitseville. Vinkkini potentiaalisille hakijoille on, että olkaa mahdollisimman aktiivisia lukioaikana. Osallistukaa erilaisiin projekteihin ja järjestötoimintaan, lukekaa mielenkiintoisia kirjoja ja tutustukaa kiinnostaviin ihmisiin. Omien kiinnostusten parissa toimiminen helpottaa oikean pääaineen löytämisessä ja siitä on myös erittäin paljon hyötyä ulkomaisten yliopistojen hakuprosessissa.

Joni Vainio, Varapuheenjohtaja

Moi,

Olen Joni ja opiskelen kolmatta vuotta rahoitusta London School of Economics –yliopistossa. Valmistuin vuonna 2015 Turun Lyseon lukiosta, ja ajatus ulkomaille lähdöstä syntyi lukion aikana. Päätös Suomeen jäämisen ja Lontoon välillä oli hankala, mutta jälkeenpäin katsottuna tiedän, että tein tuolloin elämäni parhaan päätöksen; LSE ja Lontoo ovat tarjonneet juuri sitä mitä odotin – kansainvälisyyttä, haasteita ja uusia, mahtavia ystäviä. Tekeminen ei koskaan lopu täällä kesken, ja koulu, ystävät, urheilu ja erilaiset järjestöt pitävät kalenterin täynnä – sekä luovat mahtavan sosiaalisen verkoston.

Tulevaisuudessa tulen työskentelemään rahoitusalalla Lontoossa ja tavoitteeni on suorittaa myös maisteritutkinto Englannissa. Jos englanninkielinen tutkinto, itsenäisyys ja uudet haasteet kiinnostavat sinua, pystyn lämpimästi suosittelemaan Iso-Britanniassa opiskelua. Akateemisen tutkinnon lisäksi ulkomailla opiskelu on opettanut minulle elämäntaitoja enemmän kuin mikään muu aiempi kokemukseni.

Oskari Vaaranmaa, Sihteeri

Hei!

Olen Oskari ja toimin kolmatta vuotta ISO ry:n sihteerinä. Opiskelen kansainvälisiä suhteita (BA International Relations) Lontoon King’s Collegessa, ja opintoni keskittyvät Euroopan Unionin poliittiseen talouteen ja kansainväliseen julkisoikeuteen. Muutin Lontooseen vuonna 2016 valmistuttuani Pariisin kansainvälisestä koulusta. Lontoossa minua viehätti maineikkaat yliopistot ja koulutuksen korkea taso. King’s Collegen kansainvälisesti tunnettu War Studies-osasto (johon BA International Relations kuuluu) oli erityisen houkutteleva opiskelupaikka. Valmistun kandidaatiksi toukokuussa 2019 ja olen kiitollinen niistä lukemattomista mahdollisuuksista, joita Lontoo ja yliopistoni ovat antaneet minulle. Korkeatasoisen tutkinnon ohella olen ollut mukana lukuisissa opiskelijajärjestöissä ja tutustunut satoihin kansainvälisesti suuntautuneisiin ihmisiin.

Lontoo on kiehtova ja vaikuttava kaupunki. Kannustan kaikkia halukkaita hakemaan tänne!

Samuli Karjalainen, Rahastonhoitaja

Moi!

Olen Samuli ja opiskelen ensimmäistä vuotta laskentatoimea ja rahoitusta (BSc Accounting and Finance) LSE:ssä. Olen kotoisin Helsingistä ja valmistuin vuonna 2017 Töölön Yhteiskoulusta.

Hain Britteihin opiskelemaan, sillä halusin haastaa itseni ja saada mahdollisimman hyvät lähtökohdat ulkomailla työskentelyyn. Olen tykännyt todella paljon LSE:ssä opiskelusta! Professorit ovat osaavia ja helposti lähestyttäviä, muut opiskelijat ovat fiksuja ja motivoituneita ja vapaa-ajan tekemistä löytyy joka lähtöön.

Pääaineen valitseminen jo hakuvaiheessa (= yleensä abivuoden syksyllä) saattaa ymmärrettävästi tuntua aikaiselta. Siksi kannustankin kaikkia käyttämään aikaa siihen, että etsii itseään kiinnostavia ilmiöitä lukion aikana! Toinen vinkkini on, että hakuprosessiin ja Briteissä opiskeluun liittyviin kysymyksiin on tarjolla paljon apua, joten kannattaa ehdottomasti olla ISO ry:hyn yhteydessä esim. Facebookissa!

Aleksi Lahikainen, Careers Puheenjohtaja

Moi!

Olen Aleksi ja opiskelen nyt kolmatta vuotta London School of Economics – yliopistossa. Suoritan kandidaatin tutkintoa kansainvälisissä suhteista ja historiasta ja olen erityisen kiinnostunut poliittisesta taloustieteestä. Olin mukana ISO ry:n hallituksessa jo viime lukuvuotena, mutta tänä vuonna päätin lähteä johtamaan järjestön uutta Careers-jaostoa.

Päädyin hakemaan yliopistoon Iso-Britanniaan, koska suoritin Suomessa lukioaikanani kansainvälisen IB-tutkinnon ja halusin siksi jatkaa koulutustani englanniksi. Hain juuri LSE:hen, sillä yliopistolla on maailmankuulu maine yhteiskuntatieteissä ja kiinnostuin yliopiston tarjoamista kursseista. Olen nauttinut yliopisto-opinnoistani ulkomailla todella paljon, sillä LSE:ssä luennoitsijat sekä opettajat ovat usein tieteenalansa huipulla.

Lontoo on myös erittäin kansainvälinen ja vilkas pääkaupunki, joten aina löytyy jotain tekemistä, jos haluaa pitää taukoa opiskelusta. Jos kansainvälinen yliopistokokemus ja englanninkielinen opetus kiinnostavat, kannattaa todellakin opiskella Iso-Britanniassa ja mikäpä ettei Lontoossa! Tulevaisuudessa selviää minne päädyn suorittamaan maisterin tutkintoani.

Verner Paavola, Careers Varapuheenjohtaja

Hei!

Olen Verner, ensimmäisen vuoden lakiopiskelija King’s College Londonissa. Olen alunperin kotoisin Sipoosta, mutta kävin lukioni Kulosaaren yhteiskoulussa, Helsingissä. Pohdin jo yläasteella mahdollisuutta lähteä opiskelemaan ulkomaille, ja lukion ensimmäisen vuoden jälkeen suunnitelmani konkretisoituivat, suureksi osin malli-YK -toiminnan ansiosta. Päätin hakea Britanniaan, ja etenkin Lontooseen, sillä ajattelin sen antavan minulle mitä parhaimmat puitteet toivomaani kansainvälistä uraa varten. Lontoo tarjoaa myös lakiopiskelijalle uskomattomia mahdollisuuksia verkostoitua ja työskennellä.

Opiskelu KCL:ssä on tähän mennessä ollut unelmieni täyttymys. Opiskelu on todella haastavaa, mutta äärimmäisen hauskaa, kanssaopiskelijani ovat mukavia ja professorit todella ammattitaitoisia. Kansainvälisyys näkyy kaikkialla, ja olen hyvin lyhyessä ajassa saanut monia uusia ystäviä eri puolilta maailmaa. Koulun kautta toimivia järjestöjä ja klubeja on pilvin pimein, ja ne kaikki tarjoavat erilaista tekemistä, urheilusta poliittiseen toimintaan.

Kaupunkina Lontoo on mahtava – se on ylittänyt kaikki odotukseni. Tekeminen ei koskaan lopu kesken, eikä kaupungista puutu mitään. Saunakin on! Lisäksi yksin asuminen uudessa maassa, etenkin kun puhutaan Lontoon kokoluokan suurkaupungista, on avannut silmäni monille uusille asioille, joita ei piskuisesta Suomestamme vain yksinkertaisesti löydy – ulkomailla opiskelu opettaa jokaiselle hyödyllisiä elämäntaitoja.

Voin siis lämpimästi suositella ulkomailla, ja etenkin Iso-Britanniassa, opiskelua. Mikäli kansainvälisyys, itsenäisyys tai uudet haasteet kiinnostavat, tämä maa on mitä parahin vaihtoehto!

Emma Valjakka, Some- ja viestintävastaava

Moi!

Nimeni on Emma ja opiskelen taidehistorian kandia University College London -yliopistossa. Olen alunperin kotoisin Helsingistä. Tiesin jo lukion aloittaessani, että haluan opiskella tulevaisuudessa ulkomailla ja olin Kulosaaren Yhteiskoulun englanninkielisellä linjalla tämä ajatus mielessäni. Taidealan opinnoille Lontoo ja Iso-Britannia avaa paljon mahdollisuuksia. Lontoo on Euroopan yksi suurimmista kulttuurikeskuksista. Tiesin hyötyväni siitä, että samalla kun opiskelen, pääsen parhaimpien taidenäyttelyiden ja -tapahtumien äärelle. Lontoo on myös koti osalle alan parhaimmista asiantuntijoista, joista moni opettaa minua luennoilla ja seminaareissa päivittäin.

Lontoo on erinomainen opiskelupaikka ihmiselle, joka haluaa ympärilleen kansainvälisen tuttavapiirin. Iso-Britannian yliopistoihin tulee opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Heihin tutustuminen on ollut yksi elämäni suurimmista rikkauksista, sillä he ovat opettaneet minulle valtavasti maailmasta ja erilaisista kulttuureista. Juuri Iso-Britannian kansainvälisyys tekee tämän maan yliopistoista niin tasokkaita.

Suurkaupunkina Lontoo tarjoaa loputtomasti tekemistä, täällä ei tule koskaan tylsää! Koska opiskelijoita on Lontoossa niin paljon, jokainen löytää itselleen omat ystävänsä, joiden kanssa pääse jakamaan opiskeluvuotensa ja niihin liittyvät unohtumattomat muistot.

Anni Niemi, Yleisjäsen

Hei!

Olen Anni ja opiskelen kolmatta vuotta London College of Contemporary Arts -koulussa muotimarkkinointia. Alun perin olen kotoisin Lahdesta ja Lontooseen muutto tapahtui heti lukiosta valmistuttua, sillä kansainvälinen ympäristö houkutteli.

Lontoo on osoittautunut juuri oikeaksi paikaksi minulle, sillä opintojen ohella täältä löytyy myös paljon muuta toimintaa. Olen päässyt osaksi oman alani suurimpia tapahtumia kuten Lontoon muotiviikkoja, johon ei olisi ollut mahdollisuutta Suomessa opiskellessa. Yliopistoni löysin netistä etsiessäni kiinnostavia muotikouluja Euroopassa ja vaikka kouluni onkin suhteellisen pieni, olen viihtynyt siellä erittäin hyvin.

Suosittelenkin kaikille ulkomailla opiskelusta kiinnostuneille ottamaan mahdollisimman kattavasti selvää koulu- ja kurssitarjonnasta, jotta omasta kokemuksesta tulee mieleinen ja siitä saa kaiken mahdollisen irti.

Dina Fere, Yleisjäsen

Hei!

Olen Dina ja kotoisin Espoosta. Opiskelen kolmatta ja viimeistä vuottani Westminsterin yliopistossa, suorittaen Bachelor of Arts tutkintoa pääaineenani International Business. Tutkinossani minua erityisesti kiinnostaa kansainvälinen aspekti rahoitus- ja liiketoiminta-aloilta, sekä yrittäjyys.

Ylioppilaaksi kirjoitettuani, tarkoitukseni oli jäädä opiskelemaan Suomeen mutta päätin pitää välivuoden jonka aikana olin töissä Kreikassa sekä Englannissa. Kansainvälinen ilmapiiri ja tulevaisuuden mahdollisuudet työelämässä kiinnostivat minua ja täten päätin hakea Lontooseen opiskelemaan.

Opiskelu Lontoossa on ollut yksi parhaista päätöksistäni! Koulun ohella olen päässyt luomaan hauskoja muistoja, matkustelemaan vaivattomasti ympäri Eurooppaa, sekä tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailmaa! Tämä kokemus on myös avannut minulle uusia ovia, kuten viime kesänä tein työharjoittelun Norjassa.