Opiskelijaprofiilit

Iina Rautio, Puheenjohtaja

Moi!

Olen Iina, viime kauden tiedottaja ja tämän kauden puheenjohtaja. Olen lähtöisin Tampereelta, ja opiskelen nyt psykologiaa kolmatta ja viimeistä vuotta University College Londonissa. Haaveilin koko lukioajan ulkomailla opiskelusta, mutta ajattelin aina, ettei tämä haave olisi täysin realistinen. Kolmen välivuoden ajan mietin kovasti missä ja mitä haluaisin opiskella, kunnes vihdoin ymmärsin, että miksen minä lähtisi ulkomaille jos muutkin. Tein päätöksen hakea Iso-Britannian yliopistoihin muutamaa päivää ennen UCAS-haun loppumista, ja tässä ollaan, kolmisen vuotta myöhemmin. Olen ollut todella tyytyväinen yliopistooni, ja rakastan Lontoota ja sen kansainvälistä ilmapiiriä. Olen näillä näkymin muuttamassa takaisin Suomeen valmistumisen jälkeen, mutta tiedän, että päädyn jälleen Lontooseen muutaman vuoden päästä. Elämäni paras päätös oli uskaltaa lähteä!

Sonja Rusi, Varapuheenjohtaja

Hei kaikille!

Olen Sonja, 23-vuotias ja kotoisin Oulusta . Olen tehnyt aikaisemman tutkintoni Oulussa ammattikorkeakoulussa, jossa opiskelin liiketaloutta.  Tällä hetkellä opiskelen maisterin tutkintoa SOAS University of London:ssa pääaineenani kansainvälinen oikeus (MA). Ammattikorkeakouluopintojeni aikana suoritin opintoihin kuuluvan harjoittelujakson Lontoossa ja sitä kautta kiinnostuin myös jatko-opinnoista Britanniassa. Valmistuttuani päätin kokeilla onneani ja hakea opiskelupaikkaa, jonka seuraksena tänä syksynä sain pakata laukut ja lähteä taas kohti Lontoon sykettä. Opiskelu Britanniassa eroaa jonkin verran siitä mihin Suomessa olen tottunut. Pidän kuitenkin uusista haasteista, enkä anna kasaantuvien deadlinejen lannistaa. Tutkinto-ohjelmaani olen ollut todella tyytyväinen ja mennyt syksy on vastannut korkeita odotuksiani. Vinkkinä uusille opiskelijoille: valmistaudu muuttoon ostamalla jo valmiiksi kuumavesipullo. Must have-tuote täällä yksinkertaisten ikkunoiden ihmemaassa!

Oskari Vaaranmaa, Sihteeri

Hei,

Nimeni on Oskari Vaaranmaa ja toimin toista vuotta ISORYn sihteerinä. Opiskelen Lontoon King’s Collegessa kansainvälisiä suhteita.

Olen alunperin kotoisin Tampereelta, mutta olen asunut suomessa vain 4 vuotta. Vietin suurimman osan elämästäni Genevessä ja valmistuin ylioppilaaksi Pariisin kansainvälisestä koulusta vuonna 2016. Kun palaan suomeen lomille, kotini on Nurmijärvellä.

Hain Lontooseen koska halusin opiskella maineikkaassa yliopistossa Englanniksi. Päädyin opiskelemaan kansainvälisiä suhteita politiikan, maantiedon ja historian kiinnostukseni takia. Toisena lukuvuotena opiskelen kansainvälistä taloutta, ulkopolitiikan analyysiä ja kansainvälistä lakia. Opiskelun lisäksi toimin King’s Collegen suomalaisen järjestön puheenjohtajana.

Lontoo on kiehtova ja vaikuttava kaupunki. Täällä on kaikille jotain. Kannustan kaikkia halukkaita hakemaan tänne!

Topias Kokkinen, Rahastonhoitaja

Moi!

Olen kotoisin Helsingistä ja valmistuin Ressun lukiosta vuonna 2015. Opiskelen nyt toista vuotta kandia London School of Economics -yliopistossa. Pääaineenani on rahoitus ja laskentatoimi. Hain Britteihin opiskelemaan, koska uskoin, että LSE:n vaativa ja kansainvälinen koulutus tarjoaisi minulle hyvät lähtökohdat tulevaisuuden haasteisiin. Opiskelu Lontoossa on ylittänyt odotukseni. Akateemisten haasteiden lisäksi se on tarjonnut minulle mahdollisuuden toimia aktiivisesti lukuisissa järjestöissä ISO ry:stä Ultimate Frisbee joukkueeseen. Samalla Lontoo on toiminut myös näköalapaikkana rahoituksen, laskentatoimen ja yritysmaailman mielenkiintoisimpiin trendeihin.

Suosittelen ehdottomasti Iso-Britanniaa opiskelupaikkana kaikille sitä harkitseville. Vinkkini potentiaalisille hakijoille on, että olkaa mahdollisimman aktiivisia lukioaikana. Osallistukaa erilaisiin projekteihin ja järjestötoimintaan, lukekaa mielenkiintoisia kirjoja ja tutustukaa kiinnostaviin ihmisiin. Omien kiinnostusten parissa toimiminen helpottaa oikean pääaineen löytämisessä ja siitä on myös erittäin paljon hyötyä ulkomaisten yliopistojen hakuprosessissa.

Elli Lehtonen, Tiedottaja ja nettivastaava

Hei!

Olen 21-vuotias toisen vuoden muotimarkkinoinnin ja johtamisen opiskelija London Metropolitan Universitysta, kotoisin Turun lähistöltä. Päätös Lontooseen opiskelemaan hakemisesta sai alkunsa lukion jälkeisenä välivuotena. Toisena vaihtoehtona olisi ollut kauppakorkeaan haku suomessa, mutta muotialasta aina kiinnostuneena päätin hakea Lontooseen, sillä onhan se yksi Euroopan muodin pääkaupungeista. Hain yliopistooni Kilroy järjestön kautta, mikä helpotti omalta osaltani hakuprosessia. UCAS-järjestelmä on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja helppo ymmärtää, joten ilman järjestöäkin haettaessa se onnistuu varmasti. Opinnot ovat vastanneet aika lailla odotuksiani, ja varsinkin näin toisena vuotena, kun syvennytään aiheeseen entistä laajemmin. Kandin tutkinnon jälkeen haluan suorittaa myös maisterin tutkinnon Lontoossa, ja mielessä onkin muutama potentiaalinen yliopisto, joihin olisin hakemassa. Tulevaisuudessa opintojen jälkeen haluaisin työskennellä sisäänostajana tai vaihtoehtoisesti olla brändin kehitys hommissa, joihin molempiin tutkintoni antaa hyvät etenemis mahdollisuudet.

Vinkkeinä kiinnostuneille hakijoille haluaisin sanoa; Käyttäkää reilusti aikaa ja ottakaa mahdollisimman paljon selvää eri yliopistoista ja kurssitarjonnasta ympäri Iso-Britanniaa. Jos käy niin että se oma unelma ala löytyy, hae, äläkä jännitä turhaan! Asioilla on tapana järjestyä eikä pelon kannata olla esteenä omien unelmien toteuttamiselle!

Aleksi Lahikainen, Yleisjäsen

Moi!

Olen Aleksi, 21-vuotias vantaalainen. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta London School of Economicsissa (LSE). Suoritan kandidaatin tutkintoa kansainvälisissä suhteista ja historiasta, ja olen erityisen kiinnostunut poliittisesta taloustieteestä (political economy). Olen nauttinut yliopisto-opinnoistani ulkomailla todella paljon, sillä LSE:ssä luennoitsijat sekä opettajat ovat usein tieteenalansa huippulla. Lisäksi Lontoo on erittäin kansainvälinen ja vilkas pääkaupunki, joten aina löytyy jotain tekemistä, jos haluaa pitää taukoa opiskelusta. Päädyin alun perin hakemaan yliopistoon Iso-Britanniaan, koska suoritin Suomessa lukioaikanani kansainvälisen IB-tutkinnon ja halusin tämän takia jatkaa koulutustani englanniksi. Hain nimenomaan LSE:hen, sillä yliopistolla on maailmankuulu maine yhteiskuntatieteissä ja kiinnostuin LSE:n tarjoamista tutkinnoista. Jos kansainvälinen yliopistokokemus ja englanninkielinen opetus kiinnostavat, kannattaa todellakin opiskella Iso-Britanniassa ja mikäpä ettei Lontoossa!